راهنما و معرفی انواع شکلات دست ساز + خرید و طرز تهیه
از هرچیز که بگذریم از شکلات دست ساز نمیشود گذشت! فقط کافیست یک بار کاکائوی واقعیاش روی زبانتان آب شود تا بهکلی نظرتان در مورد شکلات عوض شود و به کلی عاشقاش شوید. علاوه بر طعم فوقالعاده که حاصل تجربهی سینه به سینهی اساتید ساخت شکلات دست ساز است، انواع شکلات دست ساز میتواند برای سلامتی هم مفید باشد. در این شکلاتها از مواد اولیهی طبیعی بهجای شربتها و طعمدهندههای مصنوعی استفاده میشود. شکلات دست ساز بهصورت تازه مصرف میشود و در آن از مواد نگهدارنده استفاده نمیشود. علاوه بر همهی اینها در شکلاتهای دست ساز از مغزیجات و تکههای میوهجات تازه و سالم استفاده میشود.
انواع شکلات دست ساز را میتوانید بهعنوان یک میانوعدهی سالم و پرانرژی مصرف کنید یا برای میزبانی از مهمانان ویژهی خود از آنها استفاده کنید. شکلات دست ساز یک هدیهی به یادماندنی و فوقالعاده برای عزیزان و دوستانتان است. بسیاری از افراد هم با سفارش انواع شکلات دست ساز در تعداد بالا این شگفتیهای لوکس و به یاد ماندنی را برای پذیرایی در مجالس شادی و عروسی خود استفاده میکنند.
اگر شما هم شیفتهی شکلات دست ساز هستید یا میخواهید شکلات دست ساز را امتحان کنید این مقاله برای شما نوشته شده است. اینجا میخواهیم شما را با انواع شکلات دست ساز و ویژگیهای هرکدام آشنا کنیم.
آموزش تهیهی انواع شکلات دست ساز در سایت چوکوچاملی وجود دارد. اما اگر وقت یا حوصلهی تهیهی آنها را در خانه ندارید اصلا نگران نباشید. خیلی راحت میتوانید انواع شکلات دست ساز محبوب خود را از چوکوچاملی سفارش دهید.
بعد از خواندن مقاله فراموش نکنید که نظر خود در مورد شکلات دست ساز محبوب خود را با ما هم در میان بگذارید. ما بیصبرانه منتظر نظرات شکلاتی شما هستیم. پس هرچه زودتر برویم سراغ معرفی انواع شکلات دست ساز.
1. شکلات اسپرت
شکلات اسپورت ریتر در ابتدا نام یک برند شکلات بود. این شکلاتهای تختهای طوری طراحی شده بودند که به بهترین شکل در جیب یک لباس گرمکن جا بگیرند بدون اینکه بهراحتی بشکنند. این شکلاتها که با مغزیجات مختلف پر میشوند طرفداران زیادی پیدا کردند. امروزه این شکلاتها بهصورت دستساز و مطابق سلیقههای مختلف تولید میشوند. انواع شکلات دست ساز اسپرت واقعا میتواند برای باشگاه رفتن مناسب باشد. شکلات واقعی تلخ شکر کمتر و کاکائوی بیشتری دارد و دارای آنتی اکسیدان بیشتری است.
2. شکلات بن بن
بن بن یکی از پرطرفدارترین انواع شکلات دست ساز است. این شکلات دست ساز کوچک و شبیه شیرینی با مغز شیرین پر میشود و لایهی بیرونی آن شکلات است. بن بن معمولا در فویلهای رنگی پیچیده شده و فروخته میشود.
نام بن بن از زبان فرانسوی گرفته شده. بن بن در فرانسوی بهمعنای شکلات و یا شیرینیجات است. بنابراین بن بن را میتوان شکلات فرانسوی دانست.
شکلات بن بن اولین بار در قرن 17 در دربار سلطنی فرانسه ساخته شدند.
شکلاتهای بن بن که معمولا به شکل نیمکره هستند در طرحها و رنگهای مختلف تزئین میشوند که ظاهری بسیار جذاب و اشتهاآور به آنها میدهد. البته بسیاری از سازندگان شکلات بن بن این شکلات خوشمزه را در شکلهای خلاقانهی دیگری مثل بیضی، صدفی، کپسولی، قلب، چندضلعی و اشکال دیگر آماده میکنند.
3. شکلات تارت
تارت شکلاتی که با نام پای خامهای شکلاتی هم شناخته میشود، یک نوع دسر است که با شکلات تلخ، خامه و تخم مرغ که با هم مخلوط شده و داخل یک پوستهی ترد و شیرینشده ریخته میشود و در یخچال قرار داده میشود تا خود را بگیرد. تارت یکی از شکلاتهای کلاسیک فرانسوی است.
از نظر ترکیبات شکلات تارت شبیه به موس شکلاتی است. تفاوت آن دو در اینجاست که تارت شکلاتی بخاطر پخته شدن بافت سختتری دارد.
تارت شکلاتی یک دسر بسیار لذیذ است و انواع مختلفی دارد.
تارت در ابتدا در حدود سال 1550 در خانوادههای سلطنتی شکل گرفت و در آن از فیلینگهای گوشتی نیز استفاده و بعدها معمولا برای پر کردن تارت از کرم کاستارد و میوه استفاده میشد.
اولین بار ظاهرا زنی انگلیسی به نام هانا گلس در سال 1747 در کتابی به نام دستورالعملهای دسر در مورد طرز تهیهی تارت شکلاتی نوشت. او از ارد برنج برای غلیظ کردن بافت شکلات تارت استفاده میکرد. دستورالعملهای دیگری از ان زمان نیز وجود دارند که برای تهیهی شکلات تارت از آرد گندم استفاده میکردهاند.
تارت شکلاتی بعدها به آمریکا نیز راه یافت و بین مردم اروپا و آمریکا محبوب بود. تهیه شکلات تارت نیاز به مهارت خوبی دارد. با توجه به مشکل بودن تهیه این شکلات و همچنین هزینه نسبتا بالای مواد اولیه، این شکلات تا اواخر 2016 به جز در کافههای مجلل نسبتا کمیاب بود. در سال 2016 رستورانهای مجلل شروع به گنجاندن این غذا در منوی خود کردند.
برای تهیهی تارت شکلاتی میتوان از چیپسهای شکلاتی بهعنوان پایه استفاده کرد. در عین حال ما توصیه میکنیم از پودر شکلات کامل و تلخ برای پایه تارت و مواد اولیه دیگر آن استفاده کنید.
از دیگر مواد اولیهی شکلات تارت، آرد است.بهترین نوع آرد برای تهیه تارت شکلاتی آرد چندمنظوره است.
این نوع از آرد از مخلوط گندم سفت و نرم به نسبت 80 به 20 درصد تهیه میشود.
یکی دیگر از مواد اولیهی تارت کره است. کره به مواد کمک میکند که محکم بچسبند. بهترین نوع کره، کرهی بدون نمک است. استفاده از کرهی شور میتواند به طعم تارت آسیب بزند.
برای پر کردن تارت از خامهی سنگین استفاده کنید.
نقش شکر در شکلات تارت مهم است. از آنجا که طعم شکلات تلخ ترکیبی از تلخی و شیرینی است مهم است که با شکر، شیرینی شکلات را از دل آن بیرون بکشیم.
علاوه بر اینها بسیاری از مواد دیگر نیز میتوانند با تارت شکلاتی شما ترکیب شوند و طعمهای متنوعی را ایجاد کنند. مثلا میتوانید از توت، گوجه فرنگی (برای تارت گوجه فرنگی با پنیر بُز)، تمشک، بادام، سیب پختهشده و مواد بسیار دیگر استفاده کنید.
زمان نگهداری
تارت شکلاتی خود را میتوانید تا یکماه داخل یخچال تازه نگهدارید. اگر میخواهید آنها را برای بیشتر از یکماه نگهداری کنید لازم است آنها را در فریزر منجمد کنید.
4. شکلات تبلتی
شکلات تبلتی که به آن شکلات تختهای، چاکلتبار و کندیبار هم میگویند، ترکیبی شامل شکلات است که حاوی لایهها یا مخلوطهایی از آجیل، میوه، کارامل، نوقا و ویفر است. شکلات تبلتی به راحتی شکسته میشود.
فرایند تهیه یک شکلات تختهای از کاکائوی خام نیازمند مراحل زیادی است. این مراحل شامل آسیاب کردن، پالایش کردن، ورزدادن و تمپر کردن میشود. این مراحل در کشورهای مختلف توسعه پیدا کرده است بنابراین نمیدانیم اولین بار شکلات تختهای در کجا تولید شد. شکلات جامد در قرن 18 توسط مردم مصرف میشد. قرن نوزدهم شاهد ظهور صنعت شکلات مدرن بود که بیشتر تکنیکهای امروزی تولید شکلات در این دوره اختراع شدند.
تا قرن هجدهم شکلات اساسا به عنوان یک نوشیدنی مصرف میشد. حملونقل دانههای شکلات دشواریهایی را ایجاد میکرد و در نتیجه شکلات در اروپا محصولی گران بود. شکلات معمولا به شکل جامد و آسیابشده به شکل دانهدانه (با ظاهر تختهای یا توپی) فروخته میشد. این شکلاتها سپس بهصورت شیرینشده یا طعمدار شده در آب یا شیر حل شده و مصرف میشدند.
مشخص نیست چه زمانی شکلات بصورت تختهای، که نیاز به رندهشدن ندارد، تولید و مورد استفاده قرار گرفت اما مصرف شکلات جامد تا اواخر قرن هجدهم افزایش پیدا کرد.
شکلات در قرن نوزدهم تازه بهعنوان چیزی که میتوان آن را همانطور که هست، و نه بهعنوان نوشیدنی، خورد معرفی شد و در نهایت به اولین شکلهای شکلات تختهای منجر شد.
پس از همهی اینها در اواخر قرن نوزدهم شکلات تختهای به عنوان راهی ساده برای خریدار و فروشنده جهت بسته بندی و فروش شکلات شکل گرفت. با این حال، در آن زمان بهخاطر هزینه بستهبندی خرید شکلات فله بسیار مقرونبهصرفهتر بود.
یک شکلات تختهای شامل بخشی یا همهی اجزای زیر است:
کاکائوی جامد
کره کاکائو
شکر
شیر
میزان ترکیب این مواد در شکلات تختهای تعیین میکند که یک شکلات تختهای شکلات تلخ، شکلات شیری یا شکلات سفید باشد. علاوه بر این شکلات تختهای میتواند حاوی طعمدهندههایی مثل وانیل باشد یا شامل موادی مانند لیسیتین سویا باشد که قوام آن را تغییر دهند.
بعضی از شکلاتهای تختهای حاوی چربی شیر هستند که باعث میشود شکلات نرمتر شود، چرا که چربی شیر از کرهکاکائو نرمتر است.
در شکلات تختهای کامپاند بهجای کرهکاکائو از روغنهای گیاهی مانند روغن هستهی خرما استفاده میکنند که باعث میشود قیمت آن از قیمت شکلات واقعی ارزانتر باشد.
5. شکلات ترافل
ترافل نوعی شکلات است که بهشکل سنتی با گاناش (مغز) درست شده و با شکلات بههمراه پودرکاکائو، پودر نارگیل یا مغزهای خردشده و برشتهشده (معمولا فندق یا بادام) روکش میشود. ترافل شکلاتی معمولا به شکل کروی، مخروطی یا اشکال منحنی تهیه میشود.
نام ترافل بهخاطر شباهت ظاهری این نوع شکلات از نوعی قارچ به نام ترافل گرفته شده است.
انواع شکلات دست ساز ترافل:
ترافل سوئیسی
این نوع ترافل از ترکیب کردن شکلات ذوبشده با ترکیب در حال جوش از خامه لبنی و کره تهیه میشود که در قالب ریخته میشود تا بعد از سفت شدن پودر کاکائو روی آن پاشیده شود. ترافل سوئیسی مانند ترافل فرانسوی ماندگاری کوتاهی دارند و باید تا چند روز پس از ساخت مصرف شوند.
ترافل فرانسوی
ترافل فرانسوی با خامه و شکلات تازه درست میشود و سپس در پودر کاکائو یا آجیل غلطانیده میشود.
ترافل اسپانیایی
یکی از انواع شکلات دست ساز ترافل، نوع اسپانیایی آن است. این نوع ترافل با شکلات تلخ، شیر غلیظشده، عرق نیشکر با خردههای شکلات درست میشود.
ترافل معمولی اروپایی
شکلات ترافل معمولی اروپایی با شربت و پایهای از پودر کاکائو، پودر شیر، چربیها و سایر مواد امولسیون تهیه میشود.
ترافل آمریکایی
ترافل آمریکایی یک ترافل نیمهبیضیشکل است که روکشی شکلاتی دارد. این نوع ترافل مخلوطی از شکلات تلخ یا شیری با چربی کره و در برخی موارد روغن نارگیل سفتشده است.
ترافل بلژیکی
ترافل بلژیکی یا پرالین با شکلات تلخ یا شکلات شیری و با گاناش (مغز) از کرهخامهای و آجیل خمیرشده تهیه میشود.
ترافل کالیفرنیایی
ترافل کالیفرنیایی نوع بزرگتر ترافل فرانسوی است که اولین بار توسط آلیس مدریچ در 1973 و بعد از تست کردن ترافل فرانسوی درست شد. اشتیاق آمریکایی ها به ترافل با ترافلهای مدریچ شروع شد
6. شکلات دراژه
دراژه نام نوعی شکلات است که لایه بیرونی نازک و سختی دارد و لایه داخلی آن نرم است. احتمالا شما هم به یاد اسمارتیز افتادید. کاملا درست است. در واقع اسمارتیز نام شرکتی بود که برای اولین بار شکلات دراژه را بهصورت صنعتی تولید کرد. اما دنیای شکلاتهای دراژه به همان اسمارتیزهای کوچک و رنگارنگ محدود نمیشود بلکه طعمها و شکلهای بسیار متنوعتری را شامل میشود. بخش داخلی دراژه میتواند از انواع آجیل مثل بادام و فندق، خمیر بادام، خمیر میوهجات، شکلات یا شیرینی و یا ترکیبی از اینها تهیه شود.
دراژه در واقع نامی فرانسوی است (dragée). در زبان فرانسوی دراژه بهمعنای روکش کردن چیزی با شکر برای از بین بردن تلخی آن است.
احتمالا از خواندن تاریخچهی دراژه شکلاتی تعجب خواهید کرد! گمان میرود تاریخ دراژه شکلاتی به روم باستان بازمیگردد. در آن زمان شیرینیپزی به نام جولیوس دراگاتوس بادام را با لایهای از عسل آغشته و آن را طوری میپخت که سفت شود. این شکلات ها با توجه به نام سازندهی آن دراگاتی نامیده میشدند و در جشنها و تولدها برای اشراف سرو میشدند.
بعد از تولید شکر در قرن پانزدهم، عسل در ساخت دراژه با شکر جایگزین شد.
در کشورهایی مثل ایتالیا دراژه را با ترکیب بادام تلخ و روکش ساختهشده از شکر درست میکنند و در جشن عروسی با آداب خاصی سرو میکنند. برای ایتالیاییها تلخی بادام نماد تلخی زندگی و شیرینی پوستهی دراژه نماد شیرینی عشق است.
دراژهها معمولا با رنگ خوراکی تهیه میشوند و قابل خوردن هستند. اما دراژه نقرهای بخاطر افزودنی رنگی غیرخوراکی فقط برای تزئین مورد استفاده قرار میگیرد و نباید خورده شود.
پوستهی خارجی دراژه هم مانند مغز آن تنوع بالایی دارد. روکش دراژه بصورت میوهای، روکش شکلاتی و روکش خامهای وجود دارند. همچنین از طعمدهندههایی مثل دانه قهوه، پرتقال، انبه، بادام، فندق، انار، لیمو، وانیل، ترامیسو و … استفاده میشود.
دراژهی محبوب خود را همچنین میتوانید در کنار قهوه یا چای میل بفرمایید و از آن لذت ببرید.
7. شکلات سورپرایزی
شکلات سورپرایزی یک ایدهی فوق العاده برای غافلگیر کردن است. از این شکلات برای سالگرد ازدواج، ولنتاین، تولد و مناسبتهای دیگر میتوانید استفاده کنید. این شکلات در واقع یک شکلات سه بعدی توخالی است که داخل آن میتوانید انواع شکلات، آب نبات، پاستیل، کارت پستال، کادو یا پیامهای عاشقانه بگذارید.
شکلات سورپرایزی در قالبها و اندازههای مختلفی تهیه میشود. یکی از پرطرفدارترین مدلهای آن شکلات سورپرایزی قلبی است.
8. شکلات فاج
فاج شکلاتی (Fudge) یکی از انواع شکلات دست ساز است که از مخلوط شکر، کره و شیر تهیه میشود. برای تهیه این شکلات، آن را 113 تا 116 درجه سانتیگراد حرارت میدهند و بعد از آن مخلوط را تا زمانی که حرارتش کم شده و قوام پیدا کند هم میزنند. در نهایت با توجه به سلیقه و ذائقه کارامل، دانههای آجیل، قطعات ریز میوه یا آب نبات اضافه میکنند.
فاج در اواخر قرن نوزدهم مورد توجه قرار گرفت و دستورالعملهای مختلف آن در 1880 در نشریات چاپ میشد. یکی از دلایل محبوبیت فاج تهیهی آسان آن بود. مردم عادی میتوانستند بدون نیاز به تجهیزات خاصی و با مواد اولیهی در دسترس این شکلات خوشمزه را به راحتی در خانه تهیه کنند.
9. کوکی شکلاتی
کوکی یک نوع شیرینی کوچک، مسطح و نازک است که بافتی نرم و ترد دارد و با روغن، تخم مرغ و آرد پخته میشود. تاریخچهی این شیرینی خوشمزه را به ایران نسبت میدهند.
امروزه کوکیها در سراسر جهان طرفدار پیدا کردهاند و دستور پختهای مختلفی نیز برای آن اختراع شده است. بنابراین انواع مختلف کوکی با طعمهای مختلفی وجود دارند.
شکلات کوکی چیپسی
این نوع از کوکیها در سال 1938 در آمریکا تولید شدند. در این کوکیها تکههای شکلات چیپس قرار داده میشود.
لیدی فینگر
لیدی فینگر یک نوع کوکی یا بیسکویت فرانسوی است که برای تیرامیسو و دسرهای دیگر به کار برده میشود.
کوکی کره بادام زمینی
منشا این نوع کوکی کشور کانادا است. بخاطر استفاده از کره بادام زمینی در این کوکی این نام برای آن انتخاب شده است.
بیسکوتی
بیسکوتی که یک کوکی ایتالیایی است به خاطر رطوبت بسیار پایین مدت زمان ماندگاری بسیار طولانی دارد. به همین دلیل دریانوردان ایتالیایی آنها را با خود به سفرهای طولانی میبردند. بیسکوتی به معنای دو بار پخته شده است.
فورچون کوکی
فورچون کوکی یا شیرینی شانس یک شیرینی نازک، ترد و توخالی با ظاهری کاملا متفاوت است. در گذشته تکهای از کاغذ با نوشتههایی حکیمانه یا امیدوارکننده داخل این کیک میگذاشتن که به همین دلیل به آن شیرینی شانس یا فورچون کوکی میگویند. این کوکی برای مناسبتها و سورپرایز کردن افراد بسیار ایدهآل است.
ماکارون
ماکارون را حتما بارها و بارها دیدهاید. ماکارون یک شیرینی فرانسوی است که از دو کوکی نرم تشکیل شده که یک لایه خامهای و لطیف وسط آنها قرار میگیرد. ماکارون با سفیده تخم مرغ و شکر درست میشود. پودر شکر، پودر قند، پودر بادام زمینی، پودر بادام و رنگهای خوراکی از دیگر موادی است که در تهیه ماکارون مورد استفاده قرار میگیرد.
لایه وسطی این شکلات معمولا با مربا، خامه یا شکلات سفید پر میشود. ماکارون به راحتی در دهان آب میشود. این شیرینی بهصورت سنتی طعم تمشک کوهی و شکلاتی داشته است اما امروزه در طعم قهوه، کاپوچینو، توتفرنگی و گلهای مختلف تهیه میشود. ماکارون همچنین با تنوع رنگی بالایی تهیه میشود.
بهطور کلی دو نوع دستور پخت اصلی برای ماکارون وجود دارد؛ روش ایتالیایی و روش فرانسوی. روش پخت سوئیسی هم وجود دارد که خیلی محبوب نیست. نتیجهی هر دو روش از نظر ظاهری همان ماکارون خوشمزه و جذابی است که همه بهعنوان ماکارون میشناسند.
ماکارون فرانسوی نرمتر، با پوستهی جویدنی است. شیرینیِ ماکارون فرانسوی نامحسوستر است و طعم بادام در آن متمایزتر است. در مقابل ماکارون ایتالیایی تردتر است و شیرینیِ آن محسوستر است.
از طعمهای محبوب ماکارون میتوان به شکلاتی، وانیلی، توتفرنگی، لیمویی، تمشک، کارامل شور و لیموعمانی اشاره کرد. کارامل شور احتمالا محبوبترین طعم ماکارون باشد. محتوای کاراملی آن شیرین است. مقدار اندک نمکی که در آن وجود دارد گیرندههای چشایی شما را فعالتر میکند.
10.مافین شکلاتی
مافین یک نوع شیرینی است که از نظر ظاهری تاحدودی به کیک یزدی یا کاپکیک (کیک فنجانی) شبیه است اما رسپی و طرز تهیه آن متفاوت است. مافین را در قالبهایی به شکل فنجان و معمولا با کاغذهایی برای جلوگیری از چسبندگی به قالب درست میکنند.
مافین شکلاتی را بهعنوان یک میانوعده، برای پذیرایی یا برای وعده صبحانه میتوانید استفاده کنید.
مافین شکلاتی میتواند با خامه یا با تکههایی از شکلات چیپسی همراه شود و طعم و احساس لذتبخشی را ایجاد کند.
ما در چوکوچاملی روش تهیه مافین شکلاتی را بههمراه ویدیو آموزش دادهایم. برای مشاهده آموزش مافین شکلاتی به صفحهی طرز تهیه مافین شکلاتی مراجعه کنید.
11.شکلات بونتی
بونتی یک شکلات فوقالعاده با مغز نارگیلی و روکش شکلاتی است. این شکلات در سال 1951 در بریتانیا و کانادا با نام تجاری بونتی معرفی و به بازار عرضه شد.
ما در چوکوچاملی روش درست کردن شکلات دست ساز بونتی را در این صفحه آموزش دادهایم.
12.شکلات اسنیکرز
شکلات اسنیکرز در سال 1930 توسط شرکت آمریکایی مارس به دنیا معرفی شد. این شکلات تشکیل شده از ناگتی که کارامل و بادام زمینی روی آن قرار گرفته و در شکلات شیری غلطانیده میشود. خود ناگت هم از ترکیب شکر یا عسل، سفیده تخم مرغ زده شده و آجیل بوداده (شامل بادام، گردو، پسته، فندق یا آجیل ماکادمیا) تهیه میشود.
برای خرید شکلات بن بن طرح اسنیکرز به این صفحه از چوکوچاملی مراجعه کنید.
13.شکلات اختصاصی چوکوچاملی
مجموعهی چوکوچاملی توسط خانم نرگس فقیهی تأسیس شده است. نرگس فقیهی ساخت انواع شکلات دست ساز را پیش بهترین شفهای ایتالیا، آمریکا و روسیه آموزش دیده است و مدرک وایمای ایتالیا را نیز اخذ کرده است. او با توجه به تجربیات و آموزشهای فراوان دستورالعملهای خوشمزه و فوقالعادهای را مخصوصا با توجه به ذائقهی ایرانی نوشته است که حتما باید امتحان کنید.
برای دیدن ابداعات جذاب خانم فقیهی به صفحه شکلات اختصاصی چوکوچاملی مراجعه کنید. تنوع بالایی از انواع شکلات دست ساز مخصوص یلدا، شکلاتهای چهارتکه با طعمهای مختلف لیمویی، پرتقالی، شکلات تلخ، انواع کوکیها، ماچا و …. را خواهید دید.
برای خرید انواع شکلات دست ساز از چوکوچاملی به راحتی میتوانید از طریق صفحه محصولات شکلات دست ساز مورد نظر خود را انتخاب کنید و یا با ما تماس بگیرید.
شما عاشق کدام یک از انواع شکلات دست ساز هستید؟ نظرات خود را در قسمت کامنتها با ما و دوستانتان در میان بگذارید.
اولین دیدگاه را ثبت کنید